Hou het duidelijk

Toegankelijkheidsverklaring

We streven ernaar om onze landingspagina voor de campagne ‘Week van Geletterdheid’ toegankelijk te maken voor iedereen, inclusief personen met verschillende vaardigheden en behoeften. We zijn vastbesloten om te voldoen aan de toegankelijkheidsnormen en de richtlijnen van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 niveau AA. 

Wat hebben we gedaan?

Om ervoor te zorgen dat onze landingspagina zo toegankelijk mogelijk is, hebben we de volgende maatregelen genomen: 

1. Visueel ontwerp: We hebben zorgvuldig gekozen voor kleuren, contrasten en lettertypen die de leesbaarheid en het begrip van de inhoud bevorderen. We vermijden het gebruik van alleen visuele elementen om informatie over te brengen. 

2. Navigatie: We streven naar een duidelijke en consistente navigatiestructuur, zodat je gemakkelijk door de pagina kunt navigeren en de gewenste informatie kunt vinden. We bieden ook alternatieve methoden voor navigatie aangeboden, zoals snelkoppelingen. 

3. Tekstuele alternatieven: We hebben ervoor gezorgd dat alle afbeeldingen op de pagina voorzien zijn van tekstuele alternatieven, zodat ook gebruikers met visuele beperkingen de inhoud kunnen begrijpen. We hebben ook transparante en beknopte beschrijvingen gebruikt bij het benoemen van links en knoppen. 

4. Toegankelijkheid van formulieren: Het invulformulier op onze landingspagina is ontworpen met aandacht voor toegankelijkheid. We zorgen ervoor dat alle formulierelementen duidelijk zijn gelabeld en dat er voldoende instructies en feedback worden gegeven aan gebruikers tijdens het invullen ervan. 

5. Tekstuele content: We streven naar heldere en begrijpelijke tekstuele inhoud, waarbij we jargon en complexe taal zoveel mogelijk vermijden. We maken gebruik van koppen, paragrafen en lijsten om de tekstuele structuur te verduidelijken. 

Doorlopende verbetering

We blijven ons inzetten om de toegankelijkheid van onze landingspagina voortdurend te verbeteren. We staan open voor feedback en suggesties van gebruikers met betrekking tot toegankelijkheidsproblemen of verbeteringen die we kunnen implementeren. 

Neem contact met ons op

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties met betrekking tot de toegankelijkheid van onze landingspagina voor de campagne ‘Week van Geletterdheid’? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via geletterdheid@vocvo.be.